Wat zijn de emotionele gevolgen van een echtscheiding?

wat moet u doen als uw werkgever failliet is ?
September 26, 2016
Adoptierecht Advocaten: Beschermers van de Belangen van het Kind
June 23, 2023
Show all

Wat zijn de emotionele gevolgen van een echtscheiding?

Een echtscheiding kan heftig zijn. Een echtscheiding gaat vaak gepaard met een aantal grote veranderingen en dat kan moeilijk zijn. Wellicht moet je verhuizen, zie je de kinderen een stuk minder en dan is er ook nog de verandering in de financiële situatie. De één reageert hier heftiger op dan de ander, maar er kan geconcludeerd worden dat een scheiding emotioneel zwaar kan zijn.

Depressieve gevoelens en een echtscheiding

Het kan zo zijn dat je na de scheiding neerslachtige (depressieve) gevoelens ervaart. Veel mensen ervaren een gevoel van falen na de scheiding en moeten ook de draad van het (alleenstaande) sociale leven weer oppakken. Uiteraard is het heel logisch dat je je na de scheiding neerslachtig kan voelen, maar wanneer dit langer aanhoudt is het verstandig hulp in te schakelen. De één kan een scheiding nou eenmaal beter verwerken dan de ander.

Emotionele gevolgen en een echtscheiding

Er kunnen niet alleen depressieve of neerslachtige gevoelens komen kijken bij een echtscheiding. Het kan ook zijn dat je je erg gestrest voelt vanwege de nieuwe situatie en dat je daardoor maar slecht in slaap kunt komen. Ook vinden veel pas gescheiden mensen het lastig om te bepalen wie ze zijn zonder hun partner en belanden in een soort identiteitscrisis. Dergelijke negatieve emoties kosten een hoop energie.

Hulp bij emoties en een echtscheiding

Het is heel erg belangrijk om niet door te lopen met dergelijke emoties en gevoelens. Het is logisch dat je jezelf moet herpakken. Een echtscheidingsadvocaat kan je niet alleen helpen bij de financiële en juridische gevolgen van een scheiding, maar ook bij de emotionele. Woon je in regio Utrecht, Amersfoort, Austerlitz, Baarn, Bunnik, Bilthoven, De Bilt Den, Dolder, Driebergen, Doorn, of Zeist? Neem dan vrijblijvend contact op met HetRondAdvocaten.nl op.

Comments are closed.